Hockey bij de jongste jeugd


Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met ongeveer 10 jaar. Er wordt in kleine groepjes van 3, 6 of 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Jongste Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. Kinderen leren spelenderwijs samen te werken op het hockeyveld.

In de jongste jeugd maken veel nieuwe leden en hun ouders voor het eerst kennis met de hockeysport en de vereniging Ring Pass. Hier wordt in veel gevallen de basis gelegd voor een lange relatie tussen de leden en de vereniging. Het doel is om de kinderen in een veilige omgeving enthousiast te maken/houden voor de hockeysport. In de loop van de jaren worden meer technieken aangeleerd en met meer kinderen in een team wedstrijdjes gespeeld

Ring Pass wil een vereniging blijven met een familiair karakter en vindt het onderling respect, veiligheid en sportiviteit belangrijke kernwaarden. Verder verwacht Ring Pass van de leden en hun ouders een actieve bijdrage in het uitvoeren/begeleiden/organiseren van activiteiten binnen de vereniging. Dit zal in de Jongste Jeugd uitgedragen worden.

Om het bovenstaande te bereiken hanteert de Hockey Commissie Jongste Jeugd (HCJJ) de volgende uitgangspunten:
  • In de jongste jeugd spelen de kinderen niet tegen elkaar, maar met elkaar. De taak van de HCJJ en de ouders is niet te zorgen dat ze winnen, maar te zorgen dat ze goed en sportief leren spelen en dat ze zich thuis gaan voelen binnen de vereniging. Dat ze leren wat een teamsport is: Samen winnen, samen verliezen…..
  • Voor de kinderen en hun ouders moet een omgeving gecreĂ«erd worden waarin ze zich thuisvoelen.
De uiteindelijke team indeling gebeurt door de jongste jeugd commissie. Zij houden hierbij rekening met de ervaringen van coaches en trainers, maar zullen wellicht een andere indeling maken omdat zij alle kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie bekijken en dus een algemener overzicht zullen hebben. In de loop van het seizoen worden onderlinge oefenwedstrijdjes op de training georganiseerd om een goed beeld van de kinderen te krijgen. Ook kunnen er zogenaamde husseltrainingen gehouden worden waarbij alle kinderen van dezelfde leeftijdscategorie samen trainen, zodat de indelers een goed beeld krijgen van de onderlinge verhoudingen.

Lees ook eerst even ons Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd (Papieren versie ligt in het clubhuis) of lees onze pagina: Hockey iets voor jou?

Vragen? Spreek ons aan langs het veld of stuur ons een email: [email protected] of zie ook de Commissie pagina


Er zijn ruim 300 jongste-jeugd leden bij Ring Pass.