Wandelen met Alzheimer patienten

Samen bewegen.  Ring Pass vergeet Alzheimer niet!
In de Vermeertoren, op loopafstand van Ring Pass, is een ontmoetingscentrum gevestigd. Het centrum is gericht op mensen die vergeetachtig zijn, moeite hebben met de dingen van alledag of het begrijpen van anderen. 


We maken op woensdagochtend een korte wandeling naar Ring Pass en drinken daar een kop koffie. Vrijwilligers van de vereniging zullen dit uitstapje samen met professionals van Pieter van Foreest, begeleiden. 


Daarnaast hebben ook de mantelzorgers, vaak de partners van de patiĆ«nten, behoefte aan een gezamenlijke activiteit. Ze hebben weinig mogelijkheden om er op uit te gaan, andere mensen te ontmoeten en hun verhaal kwijt kunnen. 


Wandel je mee?

Heb je anders ook zin om een keer aandacht weg te geven en wil je tijd vrij maken en wandelen en koffie drinken op woensdagochtend? Meld je dan hiervoor aan bij Agniet. Of informeer dan gerust naar de mogelijkheden om een keer mee te doen met de eerste woensdag van iedere maand buiten gewone wandeling.

 

Wanneer je voor de eerste keer meegaat kun je even kijken op:  

http://pietervanforeest.nl/dagvoorzieningen/


Voel je welkom! Een kort persoonlijk verslagje van Caroline ...   


Ik kreeg vanochtend een spontane hartelijk dankjewel én tot de volgende keer kus van een mevrouw van 71 jaar. Zij vertelde mij tijdens de wandeling dat ze niet meer zo goed op de woorden kan komen, 'ze zitten vast' zei ze me. 


Ik ben blij voor haar en andere bezoekers van de dagbesteding van de Vermeertoren, dat zij samen met zorgprofessionals en andere vrijwilligers iedere 1e woensdagochtend van de maand samen naar buiten gaan. We lopen dan richting RingPassDelft, maken daar een tussenstop en genieten van een kop koffie.


Het bruiste daar werkelijk van de energie, middelbare schoolleerlingen waren aan het sporten met hun klas, tennissers en mensen met groene vingers waren druk in de weer. Toen de zon even ingehaald werd door regenwolken konden we binnen schuilen. 


En op de terugweg ... Samen onder de paraplu terug wandelen was best cozy.