FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 (Digitale) Formulieren  Aantal vragen: 4
 Arbitrage  Aantal vragen: 7
 Club zaken  Aantal vragen: 3
 Communicatie, de App, Login, URL's ?   Aantal vragen: 5
 Corona  Aantal vragen: 17
 Documenten  Aantal vragen: 2
 Hockey trainer / coach informatie   Aantal vragen: 4
 Lid, trainer of vrijwilliger worden?  Aantal vragen: 4
 Template - Logo - formaat foto  Aantal vragen: 4

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Corona

Een speler met lichte klachten zoals verkoudheid of koorts blijft thuis en mag niet spelen!

In het geval van een positieve test in je team, is het verstandig om zo snel mogelijk via de

betrokkene te horen wat het advies is van de GGD. Zij doen het bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. 

In het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1 ½ meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Als de GGD een geheel team adviseert om in quarantaine te gaan, worden de wedstrijden van dat team uitgesteld en direct na de quarantaine periode ingehaald.

 

Direct melden: wanneer je als speler/speelster positief getest bent, verwachten we dat je dit ook direct aan de manager of coach van je team meldt. De manager of coach kan dan de spelers of ouders (in geval van een jongste- jeugd team) informeren dat er een besmetting is. Vervolgens melden bij de Covid coördinator van Ring Pass (via [email protected]) dat er een besmetting is binnen het team. Volgens het AVG dus alleen (aantal) besmettingen vermelden maar namen zijn hierbij niet noodzakelijk.

Het advies is om zoveel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken. Als dit niet mogelijk is, zorg dan dat de materialen bij iedere wissel/of aan het einde van de wedstrijd worden ontsmet met een desinfecterende alcoholspray. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers.

Bij een aantal jeugdteams worden de keepersmaterialen gedeeld. In regel traint ‘de keeper van de week’ mee met hun teamtraining en staat hij/zij zaterdag bij de wedstrijd in het doel. In dat geval is het voldoende om de materialen zaterdag na de wedstrijd te ontsmetten met desinfecterende alcohol spray.

Iedereen neemt zelf een stuk fruit mee. Gezamenlijk fruit eten is helaas niet ‘coronaproof’.

 

- De toss om te bepalen wie afslaat cq wie op welke helft begint kan doorgaan. Zorg voor voldoende afstand!

- De line-up en shake hands met de tegenstanders en scheidsrechters zijn vanwege het coronavirus helaas NIET mogelijk

- Bij de jeugd t/m 17 jaar is de huddle toegestaan. Vanaf 18+ alleen wanneer 1,5 meter afstand wordt gehouden

- Een yell is niet toegestaan omdat er geen sprake mag zijn van versterkt stemgeluid

(Jeugd)teams krijgen nog wel ranja na training en wedstrijd. Graag de kannen en bekers weer retour!

Helaas is een gezamenlijke lunch niet mogelijk.

Overleg op korte afstand mag plaatsvinden aangezien dit tijdens een spelsituatie is. Probeer dit overleg zo kort mogelijk te houden en met zo min  mogelijk personen.

De jeugd tot 18 jaar hoeft geen afstand te houden tot elkaar maar wel tot personen die 18+ zijn. Volwassen trainers en coaches moeten altijd de 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen. Sportende volwassenen hoeven geen afstand meer tot elkaar te houden tijdens het sporten, buiten het veld en ook in de dug-out moeten zij zich wel houden aan de 1,5 meter afstand.

Tijdens rustmomenten en wisselbeurten dienen spelers van 18+ onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook op en rondom de bank en dug-out. Coaches en begeleiders van 18+ dienen ten opzichte van elke andere persoon afstand te behouden. Naast de dug-outs staan extra stoelen zodat men meer verspreid kan zitten. 

Langs de lijn, op de terrassen en in het clubhuis is 1,5 meter afstand een must! Langs de velden en op de tribune zijn de sta- en zitlocaties gemarkeerd.

Eten in het clubhuis: alleen jeugdteams kunnen op donderdag of vrijdag avond eten in het clubhuis. Dit alleen na aanmelding en met afstemming van de clubhuismanager! Er is plek voor een maximum aantal teams per avond. De aanwijzingen van de clubhuismanager dienen altijd te worden opgevolgd.

 

Als elke speler een eigen hesje heeft en deze na de training meeneemt in zijn/haar eigen tas of als de hesjes na elke training worden gewassen. Je kunt ook met je team afspreken dat iedereen een licht en donker shirt meeneemt, zodat er toch afwijkende kleuren zijn tijdens oefeningen.

In de noodverordening van de Veiligheidsregio wordt gesteld dat alle bezoekers op het complex geplaceerd moeten zijn. Als speler ga je van verzamelvak, naar de jouw toegewezen tent, het veld en dan weer naar huis. De warming-up moet dus plaatsvinden op het veld.

Helaas kan het oefenveld hier niet voor worden gebruikt omdat dit te veel loopverkeer creëert. We zijn nog aan het kijken naar een ander alternatief.

In de toegewezen tent kunnen jullie de voorbesprekinghouden en na de wedstrijd nog even wat drinken. Tijdens jullie wedstrijd zal hier een ander team zitten, dus neem alle spullen mee naar de dug out!

Dit geldt voor ALLE teams (dus ook D1 en H1)

- Bij trainingen mag je maximaal 15 minuten van tevoren aanwezig zijn en bij wedstrijden maximaal 45 minuten. Je ontmoet je teamgenoten bij de ingang van het veld. Pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld (en de bijbehorende dugout) betreden en starten met de warming-up.

De spelers van alle teams verzamelen op de parkeerplaats.

- Bij thuiswedstrijdenverzamelen op de parkeerplaats waarna de manager/coach met de spelers naar de toebedeelde tent loopt.

Het is belangrijk dat de spelers en begeleiding van teams na afloop van een wedstrijd en met inachtneming van de geldende afstandsbepalingen, zo snel mogelijk de dugout leegmaken en het veld verlaten.

Let erop dat je de sproeiers pas aanzet wanneer het team voor je van het veld af is!!!

- Bij uitwedstrijdenverzamelen op de parkeerplaats en NIET voor het clubhuis

- Bij een wedstrijd op het Stanislas veld aldaar verzamelen. De teammanager/ouder vangt de tegenpartij op en loopt samen met hen naar het Stanislas veld.

Met ingang van heden worden er geen ballenkinderen ingezet bij wedstrijden in de Hoofd-, Promotie- en Overgangsklasse.

De kleedkamers zijn alleen open om de keepersspullen uit de lockers te halen. Omkleden en douchen is NIET mogelijk, dus kom omgekleed naar de club.  

Ons dringende advies is dat alle teams vanaf de C-lijn een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden. Dames 1 verkoopt prachtige mond/neus kapjes met RP logo& jullie teamnaam voor 7,50 per stuk! Deze zijn te bestellen via [email protected]

Volg op dit gebied vooral de overheidsregels die op dit moment gelden, zie ook het algemeen sportprotocol.

Het is een aanvullend advies om de samenstelling zoveel mogelijk gelijk te houden.