Ring Pass Delft
Even bijpraten met de de voorzitter

Nieuwsafbeelding
30-1-2019  | 

Kent u die uitdrukking? `Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Daar moest ik aan denken toen ik het fantastische bericht las dat Ring Pass Delft alweer een international heeft afgeleverd. Justin Blok, ooit in onze D-jeugd, getraind door de vader van onze andere international Thijs, Marco van Dam. Ondanks dat ik Justin niet ken, was ik vanuit een clubgevoel wel trots. Die had het toch mooi bij ons geleerd, maar waarom hebben wij niet langer dan tot aan de D-jeugd plezier van hem gehad en is ie vertrokken? Wij hebben de jeugd, maar hebben wij daarmee ook de toekomst? Daar wil ik het de komende maanden eens met een aantal mensen binnen de club over hebben.

Over toekomst gesproken… op de laatste Ledenvergadering is uitgebreid toegelicht wat er uit de bijeenkomsten met de leden naar voren is gekomen. Antwoorden zijn gegeven op vragen als, Wie zijn wij, wat willen wij zijn, wat is onze droom en hoe gaan wij die verwezenlijken? De komende weken zal er onder de leden een enquête worden gehouden of de antwoorden breed door de vereniging worden gedragen. Op het Hockeycongres van de KNHB, dat ik zaterdag bezocht, bleek dat veel verenigingen met die vragen worstelen. Maar ook dat wij hiermee al een stuk verder zijn dan anderen.

Wat in ieder geval een speerpunt gaat worden is, kort samengevat, Sportiviteit & Respect. Voor ons de basis hoe wij met elkaar om willen en moeten gaan. Het bestuur wil daar nog meer invulling aan geven. Om die reden zullen wij Betty Anemaat op de eerstvolgende Ledenvergadering voordragen als nieuw bestuurslid. Betty zal binnen het Bestuur primair verantwoordelijk worden voor de portefeuille ‘Sportiviteit & Respect’ en daarmee de hoeder van onze normen en waarden.

U hebt allemaal de oproepen gezien om ons te helpen bij het demonteren van de blaashallen. Tja, het is alweer bijna zo ver en wij hebben de hulp hard nodig. Ook ik roep hierbij alle leden en ouders van leden op om jullie massaal op te geven. Kijk op onze site voor de dagen en tijdstippen en geef u dan op via het e-mailadres [email protected].

Op hetzelfde Hockeycongres overigens, sprak Hoogleraar Erik Scherder (neuropsycholoog) op zijn alom bekende inspirerende en enthousiaste wijze. De moraal van het verhaal was dat onze hersenen zich beter ontwikkelen als wij iets doen en bezig blijven. Zijn advies was dan ook dat alle ouders actief moeten zijn voor de vereniging, niet alleen voor de club maar ook dus voor henzelf.

Mooi toch….. terwijl u zich voor uw cluppie inzet en daar veel voldoening van krijgt, ontwikkelen uw hersenen zich ook nog eens extra.
 
 
Instagram