De Club Apr
15

Stichting Mijn Held - kledingcontainers

Nieuws afbeelding

Komende week worden 2 kledingcontainers geplaatst op ons complex, bij de fietsenstalling. Deze containers zullen 1 jaar bij ons staan voor het inzamelen van gebruikte kleding. De opbrengst komt ten goede van Stichting Mijn Held, een initiatief wat wij, als Ring Pass, ook al eerder in het zonnetje hebben gezet. 

Stichting MIJN HELD organiseert ontmoetingen voor kleine helden met hun grote bekende of onbekende held. Kinderen die opgroeien in armoede, jonge mantelzorgers, kinderen die niet thuis kunnen wonen. Zij verdienen het om eens in het zonnetje te worden gezet. Niet omdat ze zielig zijn, maar juist omdat het jonge helden zijn! Van Chantal Janzen tot stewardess, van Mega Mindy tot kinderarts en van Dirk Kuyt tot chef-kok. Hun helden geven hen een geweldige herinnering en nieuwe energie waarmee ze verder kunnen!

 

Naast individuele ontmoetingen organiseert Stichting MIJN HELD groepsevenementen, zoals een Superheldenbezoek aan de kleine helden van het Sophia Kinderziekenhuis, een inspiratiecollege door Jandino Asporaat voor leerlingen van een middelbare school of een Superheldenfilmmiddag voor de kinderen van de Voedselbank Delft.

De kledingcontainer is geplaatst door Laztex. Dit bedrijf houdt zich bezig met het inzamelen van kleding, schoenen en textiel, waarbij het ingezamelde textiel een tweede leven krijgt als: kleding, poetslap of isolatiemateriaal. Slechts 6% wordt uiteindelijk weggegooid. Er wordt textiel ingezameld voor o.a. stichtingen, waarbij geldt dat deze per kilo een vergoeding krijgen. Er is derhalve sprake van een win-win-situatie.

Ingeleverd kan worden: draagbare (schone) kleding, huishoudtextiel, schoenen/sokken, tassen en knuffels. Geen kussens/dekbedden of vloerbedekking.