Bestuursmededelingen Apr
5

Ring Pass Delft per 1 mei geheel rookvrij

Nieuws afbeelding


Ons clubhuis is al jaren rookvrij. Maar buiten wordt er nog gerookt. Ook als daar kinderen aan het sporten en spelen zijn. Iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ook zien roken, doet roken. 

 

In 2006 schreef de toenmalige voorzitter, Theo van de Gazelle, in zijn Blog: 


Inhakend op de landelijke ontwikkelingen heeft het bestuur besloten dat ons clubhuis met ingang van 1 augustus 2006 rookvrijwordt. Deze maatregel geldt ook voor feesten, recepties en andere gelegenheden. Het zal best effe wennen zijn voor de rokers maar de lucht klaart enorm op. 

In november vorig jaar (2018) hebben wij als bestuur een nieuwsbericht op de site geplaatst met een oproep om te tekenen voor een rookvrije accommodatie. Meer dan 327 mensen hebben dit gedaan. Dat is een mooi resultaat als je dat vergelijkt met andere deelnemende clubs in Delft e.o.

Het bestuur vindt daarom dat ons hele sportcomplex per 1 mei 2019 geheel rookvrij moet worden en heeft dit voorgenomen besluit voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van 1 april jl. 

Tijdens de vergadering werd er nog wel een amendement ingediend om op zondagen roken toe te staan. Na een korte discussie, stemde vergadering voor een geheel rookvrij complex per 1 mei a.s.

Namens het Bestuur
Frank Engering

Delft 5 april 2019