De Club Aug
28

Vele handen maken licht werk! Meld je aan als vrijwilliger

Nieuws afbeelding

"Ik sta al 1 keer per jaar achter de bar! Is dat niet voldoende?”

 

Een reactie die wij geregeld horen. Hoeveel vrijwilligers, denkt u, dat nodig zijn om de 1450 leden het hele jaar te laten sporten bij Ringpass?

 

1000! dat lijkt u erg overdreven?

Reken maar mee.

Er zijn 600 (ouders van) leden rechtstreeks betrokken bij de teams en hun supporters. Ze hebben de rol van coach, manager, spelleider / scheidsrechter.

Daarnaast zijn minimaal 150 (ouders van) leden nodig om de hele vereniging draaiende te houden. Denk aan de sponsorcommissie om uw ledenbijdrage niet teveel op te laten lopen. De materiaalcommissie die onder andere zorgt dat de keepersspullen op orde zijn en dat er weer voldoende ballen, hesjes, pionnetjes etc zijn.Vrijwilligers die contacten onderhouden met de bond, gemeente, scheidsrechters en andere verenigingen. 

Verder zijn er zeker 150 man het hele jaar nodig voor evenementen die maximaal een halve dag duren en het plezier binnen de vereniging vergroten: meehelpen met schoolhockey en Saturnustoernooi, jongste jeugd dag, shoot-out, evenementen, selectietrainingen, opzetten/opruimen van onze blaashallen of bezoekende verenigingen ontvangen aan de wedstrijdtafel.

 

Het seizoen begint weer en we willen allemaal goede trainers voor alle teams. Er zijn per jaar ongeveer 200 trainers nodig om er voor te zorgen dat u of uw zoon/dochter een sportieve opleiding krijgt. Ook daar bent u voor nodig.

 

Hoe zit het dan met bardiensten en naar uitwedstrijden rijden? Iedereen zal een paar keer per jaar worden uitgenodigd door de managers om deze teamtaken naast het vrijwilligerswerk op te pakken.

 

Opgeteld, zijn er dus minimaal 1000 vrijwilligers nodig om iedereen lekker te kunnen laten sporten.

 

Afgelopen jaar hebben vele vrijwilligers, ook met fulltimebanen, meer dan één taak op zich genomen. Er waren namelijk meer taken dan dat er vrijwilligers zijn. Bij deze wil ik hen zeer hartelijk danken voor hun tomeloze inzet.

 

Als u ook uw steentje bijdraagt,wordt het werk voor iedere vrijwilliger aangenamer, de kwaliteit verbetert en zo houden wij met elkaar onze vereniging draaiende.

 

Wat gaat u doen dit jaar?

 

Er staan op dit moment 20 functies open, waarvan de volgende 6 op zeer korte termijn ingevuld moeten zijn i.v.m. de noodzakelijk continuïteit:

- Zaalhockeyvoorzitter : 2 avonden per 3 weken

- Zaalhockey projectleider blaashallen 2 avonden per 3 weken

- HCJ&T categorie coördinator jongens C, B en A, 2 uur per week

- HCJ&T categorie coördinator meisjes B, 2 uur per week

- Wedstrijdsecretaris jeugd, 1 avond per week thuiswerk

- EHBO coördinator, 3 uur per maand


Enthousiast geworden? Wacht niet en meld u aan via [email protected] en/of [email protected]