Bestuursmededelingen Jan
6

Speech RP nieuwjaarsreceptie van 3 januari jl.

Nieuws afbeelding

‘Met je mond vol tanden staan’, Dat gold voor mij toen ik vorige week met een oud collega in de auto zat. Ik vertelde hem dat ik vandaag een nieuwjaarspeech mocht houden en vroeg hem, als ervaringsdeskundige, wat tips om het niet saai te laten worden. "in jouw geval zou ik het dan vooral kort houden”, was zijn nogal directe reactie. Die had ik niet zien aankomen maar goede tips, moet je natuurlijk niet naast je neerleggen. Ik zal het dan ook kort proberen te houden. 

 

Welkom en fijn dat u er bent…Een korte terugblik, een iets langere vooruitblik maar belangrijk is om ook eens opzij te kijken, inderdaad, naar elkaar… want jullie maken, samen met die honderden vrijwilligers en paar betaalde krachten deze club. Jullie zijn de club…

 

In vogelvlucht de blik op 2019;

·Er is hard gewerkt aan de vertaling van onze toekomstdromen naar daden.

·Commissies die hard aan de slag waren voor de leden,

·een hele nieuwe scheidsrechterscommissie die nu al hele mooie stappen heeft gemaakt,

·een jongste jeugdcommissie die op een geweldige manier het hoofd boven water heeft gehouden, na plotseling vertrek van de voorzitter en leden,

·én een nieuwe evenementencommissie, die al de nodige feesten heeft georganiseerd.

·Ook in 2019 kregen wij de steun van onze sponsoren en de vrienden van wie wijprachtige dug-outs kregen.

·Meubilair in het clubhuis is vernieuwd (dank aan Herman)

·Wij hadden kampioenen en nét geen kampioenen,

·hebben een nieuwe tennisschool,

·ons complex is rookvrij (staatssecretaris),

·de blaashallen staan weer fier overeind met hulp van 180 vrijwilligers,

·Het bestuur is op sterkte en de centjes zijn op orde.

 

Helaas hebben wij definitief afscheid van dierbare leden moeten nemen; Ulco, Gerard, Mees, Jos, Iwan, Wim en op nieuwjaarsdag is helaas Cees Wattel, oud voorzitter van de Tenniscommissie, 12 jaar lid en 77 jaar, overleden.

De blik op 2020;

·Onze blik op de toekomst heeft verder invulling gekregen maar wij gaan met elkaar om de tafel hoe wij er meer vaart in kunnen brengen. Het rust nu nog te veel op de schouders van een paar mensen, die ook al allerlei andere dingen voor de club doen, naast drukke banen.

·Wij gaan samen met de gemeente op pad om het vierde veld voor elkaar te krijgen. De toezegging van de gemeente is er de Raad staat achter ons

·Wij zijn zeer blij en voelen ons bevoorrecht dat wij met ondersteuning een forse extra impuls kunnen geven aan onze jeugdopleiding. Het doel en de ambitie van deze investering is een kwalitatieve verbetering van de gehele jeugdopleiding, zodat over de hele linie (breedte & top) het niveau zal toenemen.

·Respect & sportiviteit blijven belangrijke items en wij gaan daar extra op inzetten. De kracht van onze vereniging moet van binnenuit komen en wij moeten de moed hebben elkaar aan te spreken, maar ook te steunen. Omdat wij een vereniging willen zijn waar wij op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan. Een vereniging waar wij trots op kunnen zijn.

·80 jaar jong en nog steeds in ontwikkeling, dat gaan wij dit jaar vieren. Er is een jubileumcommissie (11 mensen) ingesteld die het hele jaar door grote en kleine activiteiten gaat organiseren. Start is hier vandaag zoals jullie zien en jullie gaan ernog veel meer over horen.

 

De blik op elkaar;

·Binnen onze club zullen wij het met elkaar moeten doen en daar ligt voor 2020 ook een grote uitdaging.

·Ledenbehoud is niet even makkelijk en het werven van vrijwilligers is geen eenvoudige opgave. De maatschappij verandert maar wij geloven nog steeds in de kracht van het samen doen.

·Wij zijn een club van voornamelijk vrijwilligers en dat willen wij ook blijven. Maar daar hebben wij jullie heel erg hard bij nodig.

 

Aan het begin van een nieuw jaar is het gebruikelijk om goede voornemens te maken. Laten wij die goede voornemens nu eens vooral toepassen op Ring Pass en het verbeteren van het functioneren van de club.

 

Het hoeven niet altijd meteen hele grote dingen te zijn of meteen lid van een commissie. Een bar- of fluitbeurt, meedenken over de toekomst, het halen van een scheidsrechterkaart, een training geven, coachen, een klusje doen, helpen schoonmaken, meehelpen een feest organiseren of één van de vele dingen die op onze vereniging moeten gebeuren. Help ons mee want het is jullie club…

 

Dank aan die honderden vrijwilligers en betaalde krachten dat zij hun stinkende best doen voor jullie en mijn cluppie. Zij zijn onze echte helden.

 

Tot slot eren wij dit jaar vier trouwe leden die al 25 jaar lid zijn van onze vereniging. Allereerst 2 leden die vanavond helaas niet aanwezig konden zijn. Lu Holtzapffel(trimhockey en tennis) en Margot Wijnen (keepster Dames Veteranen en dinsdagtennis)

 

Twee leden die wel aanwezig zijn en die ik graag de speld en bloemen overhandig zijn Stephen van Dam (nu H3 maar al lid van kleins af aan) en ook al van kinds af, Rimmert Schreuder uit H7.

 

Tot slot, Ik kijk enorm uit naar 2020, samen met jullie en ik wens jullie en degenen van wie jullie houden, een prachtig maar vooral gezond 2020 toe.