De Club Aug
29

Corona richtlijnen Ring Pass

Nieuws afbeelding

Bezoekers bij Ring Pass wordt verzocht zich te registreren met onderstaande link of gebruik de QR code in het clubhuis

https://www.ringpass.nl/registratie

 

De vakanties zijn voorbij, het hockeyseizoen begint weer, er wordt getennist. Helaas hebben we nog steeds te maken met het Coronavirus. Om de komende maanden te kunnen blijven sporten is het cruciaal dat we ons ook bij Ring Pass aan de adviezen van de Rijksoverheid en NOC*NSF houden (https://nocnsf.nl/sportprotocol).

 

Wij vragen met klem aan spelers, ouders, trainers, coaches en toeschouwers om zich aan deze regels te houden.

 

Algemeen:

- blijf thuis bij klachten en laat je testen; blijf thuis tot de uitslag bekend is; bij een positieve test, gaat het hele gezin / huishouden in thuisquarantaine volgens de richtlijnen van de overheid (en meld het aan de coach/trainer);

- houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder. Ook bij teambesprekingen;

- was vaak de handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie; en

- geen handcontact (high-five, box, hadden schudden). Ook niet tijdens de wedstrijd.

 

Toegang tot het complex: je bent gezond, je hebt – net als je huisgenoten - geen klachten. Je hebt thuis je handen gewassen, of doet dat direct bij aankomst. Je volgt de aanwijzingen op het complex. We doen zoveel mogelijk buiten.

 

We vragen bezoekers om zich te registreren. Spelers, spelleiders en trainers die alleen voor de duur van eigen wedstrijd en training aanwezig zijn, hoeven zich niet te registreren. Hun aanwezigheid is bekend. Blijf je na afloop van de training of wedstrijd langer dan 30 minuten op het complex dan graag registreren. Dit kan eenvoudig via de QR code op de club. Heb je je lidnummer niet bij de hand: registreer dan als bezoeker.

 

Het clubhuis is geopend.

Op trainingsavonden is in het clubhuis beperkte zitgelegenheid, tot maximaal 24 personen zittend aan de vier opengestelde tafels (4 keer 6 volwassenen per tafel). Deze plekken worden aangegeven. Voor jeugdteams kan er op donderdag en vrijdagavond gegeten worden, na aanmelding en afstemming met de clubhuismanager. Er is een maximum aan aantal teams per avond en de aanwijzingen van de clubhuismanager dienen te worden opgevolgd.

Op wedstrijddagen is binnen geen zitgelegenheid. Ga met je team buiten zitten na de wedstrijd en laat een spelers / ouder de drankjes halen. Ook alle teambesprekingen doen we buiten. Ook als het regent. [nb we werken nog aan een betere inrichting van het terrein. De mogelijkheid van extra buitenmeubilair en parasols / tijdelijke extra overkapping tegen regen wordt onderzoekt.]

Voor vergaderingen en bijeenkomsten geldt doe het zoveel mogelijk digitaal. Gebruik van de binnenruimtes is mogelijk, na registratie. De zalen moeten worden gereserveerd via de website. In de parkzaal is voor maximaal 8 volwassen personen plek. In de terraszaal kan je - indien goed geventileerd wordt – met maximaal 16 personen. Gebruik je een van de zalen, houd je aan de maxima en aan de afstandsregel. En zet de deuren open als je vergadert.

 

De bardienst zal ook op de naleving van de Coronaregels letten.

 

Op het veld en op de tennisbaan: blijft de coach en scheidsrechter op afstand, doen we geen handshakes, en beperken we zoveel mogelijk onderling contact. Ook bij vooroverleg bij de strafcorner en in de dug-out houden volwassenen afstand. Zorg als team voor desinfectie spray als materialen (zoals maskers) door verschillende personen gebruikte worden. De ballenkinderen bij D1 en H1 moeten handschoenen aan (eis KNHB)

Langs de lijn: het is – na registratie - mogelijk om wedstrijden te bezoeken. Voor veld 1 gebruiken we de zitplaatsen op de tribune. Het is de bedoeling dat alle toeschouwers gaan zitten. Belangrijk is dat ook de toeschouwers goed onderling afstand houden. Geef spelers waar het kan een mooi applaus, maar vooral NIET roepen / aanmoedigen / schreeuwen langs het veld.

 

De kleedkamers zijn open en kunnen gebruikt worden voor omkleden. De douches zijn gesloten.

 

Vervoer naar uitwedstrijden: Als teams samen rijden met personen uit verschillende huishoudens dan dragen we in de auto een mondkapje. Dit geldt voor personen vanaf 13 jaar. Iedere sporter en rijder zorgt zelf voor een mondkapje.


Uitwedstrijden: Raadpleeg voor vertrek de website van de tegenstander. Niet elke vereniging treft dezelfde maatregelen, zo zijn er verenigingen in de regio die publiek weren en of het aantal begeleiders per (jeugd-)team beperken tot een maximum. 

 

Mensen die uit een oranje gebied in het buitenland komen gaan in thuisquarantaine volgens de richtlijnen van de overheid. Informeer je trainer.

 

Tenslotte: gebruik je gezonde verstand. Niet alles is in regels te vatten. De kern is dat we het aantal contactmomenten minimaliseren. Alleen samen krijgen we Corona onder controle en kunnen we tegelijkertijd hopelijk ook nog blijven hockeyen.