Hockey Jun
13

WE DID IT, TOGETHER!!!

Nieuws afbeelding


Wat een ongelofelijke wedstrijden hebben we achter de rug en wat een support hebben wij gehad! We kunnen het eindelijk zeggen: Komend seizoen komen wij uit in de promotieklasse! Ring Pass Delft hoort bij de beste 24 clubs van Nederland!

Na de wedstrijd tegen Xenios op 15 mei werd het duidelijk, we gaan play-offs spelen. Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie waren we hier meer dan blij mee. Langzaam maar zeker ging het vizier op scherp. De trainingen eindigen met shoot-outs om ons ook hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. De laatste competitiewedstrijd was gelukkig een formaliteit tegen Huizen, de nummer 3 uit de poule. Het was duidelijk dat we tijdens deze wedstrijd al met andere dingen bezig waren.

Vanaf die week zag de planning er wat anders uit om optimaal voor de dag te komen. Op de maandag was er uitloop training en een video analyse van Ede. Hierin hebben wij alle sterke en zwakke punten door genomen. En met resultaat, 3-2 winst op de Pass! Met veel publiek langs de lijn hadden wij echt een twaalfde man aan onze zijde! De eerste pot winnen was genieten en dat smaakte naar meer. 

Met een uitlooptraining op de donderdag en een analyse van de eerste wedstrijd gingen wij op weg naar de tweede wedstrijd in Ede. Zelfs bij deze toch vrij verre uit wedstrijd lieten onze supporters van zich horen! En ook in deze wedstrijd was de slotfase cruciaal en wisten wij de winst te pakken! Grote vreugde en belangrijk dat we het konden beslissen in twee wedstrijden, want de volgende tegenstander uit de promotieklasse stond alweer in het vooruitzicht. Veel water drinken en letten op het herstel was het devies.

Op maandag stond er weer een uitloop training op het programma en konden we nog wat corners en shoot-outs oefenen. Woensdagavond moesten we weer aan de bak. En net als de eerste play-off serie stond het weer aardig vol langs de lijnen. Met fakkels en toeters liet het publiek van zich horen. Helaas kregen we vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren. Een enorme domper, maar om daar te lang van te gaan balen was geen optie. Het was tijd voor shoot-outs. De oranje toverstaf van Crabbie, onze keeper Pascal kwam tevoorschijn. Met het publiek achter ons wisten wij een lange, zenuwslopende serie te winnen door een winnende shoot-out van Jochem! Hier hadden we alle extra trainingstijd in gestopt!

Zaterdag moesten we naar HIC afreizen voor de tweede wedstrijd in deze serie. Door onder andere een bus voor supporters kleurde het ook hier weer blauw langs de zijlijn. In deze wedstrijd mocht het helaas niet zo zijn. HIC bleek zich goed te hebben herpakt en was gretiger dan wij. Dit resulteerde dan ook in een 3-1 verlies. Na de wedstrijd staken we meteen de koppen bij elkaar, want er was nog niks aan de hand. ‘Morgen. Morgen gaan we het doen!’

Op een zonovergoten Ring Pass speelden we hoe dan ook de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Vol het gas erop en niks inhouden. In de wedstrijd wisten wij maar liefst twee keer een achterstand om te buigen. Dit heeft laten zien hoe wij kunnen vechten als team. Maar dit hebben wij absoluut niet alleen als team gedaan. Wij hadden ook geen twaalfde man achter ons staan op de tribune maar een hele club langs de lijn staan die ons zo ontzettend veel energie gaf! Het laatste kwart hebben we zoveel extra energie gekregen dat we erover heen konden gaan. We scoorden de 3-2 met nog 5 minuten te gaan! Zoals we wel vaker hebben gezien bij onze slotfases werd het ook hier weer bloedstollend spannend. Met het publiek dat nog een keer massaal achter ons ging staan wisten we de overwinning te pakken! We hebben het gewoon geflikt met z’n alle!

Wat een avontuur waren deze wedstrijden! En met resultaat want volgend jaar spelen wij in de promotieklasse! Met zo’n hechte groep als deze hebben we het niets minder dan kei hard verdiend. De meeste mannen spelen al jaren samen, wonen onder hetzelfde dak en gaan samen op vakanties! De ideale groep om een play-off serie mee te moeten spelen!

Na dit onvergetelijke seizoen met historisch resultaat willen wij graag ook nog wat mensen bedanken. Ten eerste onze hoofdsponsor Van Daal Makelaardij die meteen voor ons klaar stond om een prachtig spandoek te laten maken! Ook kregen wij prachtige shirtjes met promotieklasse 2022-2023 van Van Daal! Ook willen wij graag al onze andere sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan onze uitjes en teamtrip! Annet willen wij graag persoonlijk bedanken voor het maken van de pasta’s die wij na onze uitlooptrainingen konden eten tijdens onze video analyses. Baaf automotive willen we graag bedanken voor het regelen van de supportersbus naar HIC.

Zonder onze staff waren we dit seizoen niet zover gekomen. Hierbij willen we graag Paul Franklin, onze looptrainer, bedanken. Onze manager Jaqueline die op de achtergrond alles kon regelen voor ons zodat we ons extra konden focussen op de hockey zaken. Ezra willen wij danken als extra staff om Dirk en Eelko te ondersteunen tijdens de play-offs. Dirk gunnen we een paar weekjes rust met z’n kleine om bij te komen van alle stress tijdens afgelopen periode.

Helaas zullen er een paar bij ons stoppen volgend jaar. Justus en Thomas bedanken we voor het bijdragen aan deze waanzinnige prestatie. Eelko zal de staff volgend jaar helaas verlaten. We willen hem graag bedanken voor zijn vlijm scherpe video analyses en kritische blik op ons spel. Daarnaast ben je als persoon een ware koning waarmee je iedere dag wel op het veld zou willens staan! We hopen je nog heel vaak langs de lijn te zien! Bas en Steven zien we volgend jaar helaas niet meer terug tussen de lijnen. Deze ware Ring Pass legendes hebben heren 1 naar een nieuw niveau getild in de afgelopen 12 jaar! Ongetwijfeld zullen we de mannen nog vaak genoeg op de club zien rondlopen!

Als allerlaatste willen we jullie, fans van Ring Pass heren 1, bedanken! Afgelopen weken hebben jullie ons door dik en dun gesteund waarna we het resultaat hebben waar we al meer dan 3 jaar van aan het dromen zijn: de promotieklasse! Dit hebben we samen gedaan! Zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook, Instagram en Youtube om op de hoogte te blijven! Nogmaals bedankt en tot volgend jaar!

Namens gehele staff en alle spelers van Ring Pass Heren 1