De Club Sep
6

Stichting Sportpark Hof van Delft complex update

Nieuws afbeelding

Door de stormschade die de ballonhal heeft veroorzaakt zijn er nogal wat activiteiten door de Stichting Sportpark RingPass uitgevoerd om het sportcomplex weer tijdig gereed te krijgen voor een nieuw fantastisch sportseizoen.

In eerste instantie zijn er vele activiteiten geweest om na het totalloss van ballonhal-A de verzekering tot een wenselijke uitkering te krijgen. Dit is voor de ballonhal en de speelvloer gelukt. Van de ballonhal zijn de grondankers in orde gebleken. Ook het stalennetwerk waarmee de hal wordt verankerd aan de grondankers is na controle herbruikbaar bevonden. De huidhal, afdek en isolatie folie moest worden vervangen. Beschadigde deuren en andere losstaande zaken worden bij PolyNed herstelt. Van de vloertegels zijn een aantal tegels beschadigd die worden vervangen. Ook de ondervloer die op de kunstgrasmat ligt wordt vervangen. De ballenvanger en vervolgschade aan hekwerken is ook bij een andere verzekering tot aanvaardbare uitkering gekomen. De schade aan de inventaris valt onder de verzekering van de vereniging en is nog onderwerp van discussie.

Intussen is een nieuwe ballonhal, vloertegels, de nodige afdekfolie, isolatiefolie en ondervloer bestelt. In verband met de ontstane economische onzekerheden in het begin van dit jaar zijn door de leverancier de nodige slagen om de arm gehouden om de huidhal, vloertegels en toebehoren tijdig te kunnen produceren en te leveren. Na de nodige druk op de levering door de Stichting zal de levering onder voorbehoud van bijzondere tegenslagen tijdig worden geleverd zodat eind november wederom twee hallen kunnen worden opgezet. De gesneuvelde ballenvanger van veld 2 is vervangen. Deze heeft gelijk een upgrade gekregen door degelijke draadmatten aan de onderzijde. Ook alle schade aan het hekwerk van veld 2 en 3 is hersteld. Daarnaast is voor veld 1 en 3 een doelhaven in het hekwerk gemaakt waarin oefendoelen kunnen worden geparkeerd en hopelijk minder met doelen gaat worden geschoven van en naar het veld.

De sloot waaruit het sproeiwater voor de velden wordt aangezogen is uitgediept waardoor beter water wordt aangezogen en de reinigingsinstallatie van het sproeiwater meer kan worden ontzien. Tevens hebben alle velden een groot onderhoud ondergaan.

De LED-veldverlichting heeft een eerste onderhoud ondergaan. Dat wil zeggen dat alle lampen zijn schoongemaakt en gecontroleerd op de juiste lichtintensiteit en richting op de velden.

Eind augustus zal de wifi-ontvangst met versterkers worden verbeterd. Hierbij moet het mogelijk zijn om storingsvrij rondom het middenterrein (tussen veld 1 en 2) ontvangst te hebben.

Kortom naast het wekelijks onderhoud dat de "groen ploegploegā€¯ van de Stichting uitvoert veel extra werkzaamheden waarmee de Stichting Sportpark Hof van Delft inspanningen verricht zodat de hockey- en tennisspelers weer een fijn sportseizoen te mogen hebben.

Als laatste is een deel van de dakbedekking clubhuis vervangen. In principe is de gehele dakbedekking van het clubgebouw aan het eind van zijn technische levensduur. Echter door de mogelijke aanleg vierde veld / herinrichting van het complex is het verstandiger met beperkte reparaties het binnen droog te houden.