Hockey Sep
12

De scheidsrechters, het derde team op het veld

Nieuws afbeelding

Zaterdag 3 september organiseerde de Scheidsrechterscommissie een praktijkdag voor het derde team op het hockeyveld; de scheidsrechters.

25 enthousiaste scheidsrechters zaten om 10:00 in de Parkzaal om met elkaar te spreken over de nieuwe spelregels voor dit jaar (geen). En natuurlijk de interpretaties en focuspunten voor dit jaar. En die zijn er zeker.

Langs kwamen de scoop, 3D hockey en de vrije slag in het 23 metergebied. Voor alle focuspunten kijk je naar: KNHB Briefing scheidsrechters 2022-2023

Na de spelregeluitleg kwam het tweede deel van de praktijkdag; de coaching van een aantal clubscheidsrechters. Wat zag dat er weer professioneel uit. Twee in het geel gestoken scheidsrechters en een derde die tips gaf.

Zo brengen we samen de kwaliteit van de scheidsrechters op Ring Pass verder omhoog. En wordt het voor iedereen nog leuker op het veld.

We laten het hier niet bij.

Voor alle scheidsrechters (en andere belangstellenden), noteer 21 september en 1 oktober in je agenda. Op die twee dagen komt een internationale topscheidsrechter een masterclass geven en onze scheidsrechters begeleiden.

We houden nog even geheim wie die topscheidsrechter is, dat laten we later deze maand weten!