De Club Mei
20

Een woordje van... Konrad van den Ende, bestuurslid hockey

Nieuws afbeelding Mei 2022 hebben Sina en ik de taken van Anja overgenomen. Wij hebben destijds gekozen om verder te bouwen aan de door Anja uitgezette hockey pilaren van plezier, ontwikkeling en betrokkenheid. Ons eerste doel was het versterken van commissies. Want als gevolg van corona waren de hockey commissies onderbemand geraakt en routines verloren gegaan. Ik denk dat het ons als vereniging in een korte periode al behoorlijk is gelukt.

De jongste jeugd commissie en funkey groep was in ’22 sterk vertegenwoordigd met Suzanne, Jo-Ann, Eva, Karen, Chaan, Erica, Tamara, Inge, Marthe en Anne Moon. In ’23 konden Lisanne, Simone K., Kim, Sanne en Simone V. het team uitstekend aanvullen. Deze groep heeft bijvoorbeeld naast de hockey activiteiten ook andere evenementen zoals de witte rook dagen, tafeltjes avonden, vriendjes dagen, slotdagen, pizza dag, Delfts try out en het schoolhockeytoernooi georganiseerd. Daarbij gaan ze af en toe gezamenlijk naar de bar om karaoke te zingen.

De jeugdcommissie dat in ‘22 naast Wilbert bestond uit Eveline en Ruud. Kon voor het seizoen 22/23 uitgebreid worden met Petra, Irene, Maryam en Wouter. Zij hebben onder andere de tafeltjes/ commissie avonden, het AB-feest en de Wipe out baan georganiseerd.

Alexander en Evert waren vorig seizoen met zijn tweeën onderdeel van de tophockeycommissie. Na jaren waardevolle betrokkenheid voor Ring Pass besloot Evert te stoppen. Met Ellen, Kasper en Marc vonden wij 3 nieuwe enthousiaste personen die samen met Alexander dit seizoen het tophockey hebben ondersteund. Een hoogtepunt bij de jeugd is het behalen van de halve finale NK-zaal door de MO14-1 onder leiding van coaches Arne & Gijs en teammanager Dayenne.

Inspiratie over tophockey kan opgedaan worden bij onze technisch top coördinator en technisch manager Jeroen. Naast het adviseren over tophockey richt hij zich op het aansturen van het technisch hart, dat in ’22 bestond uit Arne, Emilie en ikzelf. Zij hebben zich kunnen uitbreiden met Femke en Matthijs. Het doel van het technisch hart is het hockey inhoudelijk verbeteren van zowel speler als trainer(coaches). Een voorbeeld van een gevolg is dat dit seizoen 12 (!) Ring Pass coaches de KNHB HT2 opleiding hebben behaald. Bovendien zijn wij als club een erkend stageplek waar afgelopen tijd meer dan 10 personen succesvol bijvoorbeeld een stage voor de opleiding MBO Sport en Bewegen konden afronden. Als extra, via Jeroen was het ons gelukt om het Nederlands elftal MO18-1 bij ons te laten trainen. 

De seniorencommissie bestaande uit Bart, Veronique, Hidde en Edwin richt zich op de veteranen, trimmers en zowel senioren als jong senioren teams. Tijdens aanvoerders overleggen proberen zij te achterhalen wat er speelt. Zij zijn aan het brainstormen over hoe er meer activiteiten voor deze groepen georganiseerd kunnen worden. Er zitten leuke ideeën in de pipeline.

Edwin is niet alleen actief in de senioren commissie. Hij is ook onderdeel van de keepers commissie en materialen commissie. In beide commissies doet hij dit samen met Jelmer, Anouk en Lisa. Deze groep zorgt ervoor dat de keepers opgeleid worden en dat de keepers & training materialen in orde zijn. Een hoogtepunt is dat Jelmer dit seizoen via onze keeperstrainer expert Joey met HDM H1 mee mocht doen. Samen met Menno zorgt Edwin ook voor het repareren van alle doelen en andere materialen die op het veld staan.

Caren, Erwin en Alexander van de scheidsrechter commissie hebben dit seizoen naast het opleiden en inplannen van scheidsrechters ook succesvolle scheidsrechteravonden en dagen georganiseerd. Geruchten gaan dat Olympisch finale scheidsrechter Coen van Bunge al meerdere keren op Ring Pass is gespot.

Een dank aan het wedstrijdsecretariaat; Trudy, Emilie en Jaap. Zij zorgen er al jaren voor dat de wedstrijden in het weekend worden ingepland. De blaashal commissie; Jasper, Annet en Herman. Jasper die een week vrij neemt om het op en afbreken van de blaashal te coördineren. Verder een dank aan Arne, die het leuk vindt om het normale en vakantie trainingsschema te maken. Jenny en Marjolein die ervoor zorgen dat de EHBO spullen in orde zijn. Tot slot aan onze vorige voorzitter Peter en de andere bestuursleden John, Sina, Marion, Fieke, Jo-Ann en onze zelf aangeleerde penningsmeester Lukas. 

Dit jaar is waardevol voor mij geweest. Ik merk dat ik naast het genieten van het verenigingsleven ook gegroeid ben als persoon. Ik waardeer alle interacties. Het is super om onderdeel te mogen zijn van Ring Pass.

Sina en ik zullen komende tijd op zoek blijven gaan naar hoe wij de ontwikkeling van het hockey het beste kunnen stimuleren. Met behulp van onze visie dat samenwerking, het leren & behouden & overdragen van kennis zowel op als om het veld centraal staat.

Graag nodig ik Jo-Ann uit om een bericht over haar inzet van afgelopen jaar te plaatsen.

Tot snel,
Konrad