corona

Bezoekers bij Ring Pass wordt verzocht zich te registreren met onderstaande link of gebruik de QR code in het clubhuis

https://www.ringpass.nl/registratie                                              

 

ZIE VOOR EEN SAMENVATTING EN SCHEMATISCHE WEERGAVE VAN ALLE NIEUWE REGELS DIT DOCUMENT (KLIK HIER)

De vakanties zijn voorbij, het hockeyseizoen begint weer, er wordt getennist. Helaas hebben we nog steeds te maken met het Coronavirus. Om de komende maanden te kunnen blijven sporten is het cruciaal dat we ons ook bij Ring Pass aan de adviezen van de Rijksoverheid en NOC*NSF houden (https://nocnsf.nl/sportprotocol).

 

Op 28 september zijn nieuwe maatregelen aangekondigd door de overheid. Deze gelden per dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur en zijn ook van invloed op de (hockey)sport. Het goede nieuws is dat sporten mogelijk blijft. Helaas moeten de sportkantines dicht en is publiek niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden. 

Op dit moment wordt hard gewerkt door de sportbonden, waaronder KNHB en NOC*NSF, aan handvatten voor de sportsector. In de loop van de week verwachten we dus meer informatie. Daarop vooruitlopend willen we alvast benadrukken dat vanaf vandaag de volgende maatregelen (weer) gelden, voorlopig voor de periode van de komende drie weken: 

 

Wij vragen met klem aan spelers, ouders, trainers, coaches en toeschouwers om zich aan deze regels te houden.

Algemeen:

- blijf thuis bij klachten en laat je testen; blijf thuis tot de uitslag bekend is; bij een positieve test, gaat het hele gezin / huishouden in thuisquarantaine volgens de richtlijnen van de overheid (en meld het aan de coach/trainer);

- houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder. Ook bij teambesprekingen;

- was vaak de handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie; en

- geen handcontact (high-five, box, hadden schudden). Ook niet tijdens de wedstrijd.

 Registreren

- Via QR code (dit kan ook al een dag van tevoren!)

- Alle bezoekers, ouders of coaches moeten zich registeren. Dat betekent dus eigenlijk iedereen zonder stick.

- Spelers worden automatisch geregistreerd via het trainings- en wedstrijdschema

- Wanneer een speler-speelster langer op de club verblijft, bijvoorbeeld om naar een andere wedstrijd te kijken, dient deze zich wel te registreren.

Toeschouwers

- Geen publiek op het complex tijdens trainingen.

- Geen publiek van het thuisteam op het complex bij wedstrijden op Ring Pass.

- Bij uitwedstrijden van ABCD-teams en de jongste jeugdteams vallen de benodigde ouders/verzorgers, ofwel 'de chauffeurs', onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Wij verzoeken bezoekende teams om het aantal chauffeurs te beperken tot een maximum van 5-6 personen per team.

Scheidsrechters

Voorbereiding:

- Neem eigen materialen (fluit, kaarten, tossmunt) en drinken mee.

Voor de wedstrijd:

- Tossen met muntje.

- Geen schake-hands, teams stellen op eigen helft op.

- Zorg dat teambegeleiding voldoende ruimte naast het veld houdt, zodat je veilig kan passeren.

Tijdens de wedstrijd:

- Scheidsrechter is niet verantwoordelijk voor handhaven CoViD regel, maar mag spelers/begeleiding wel wijzen op het naleven ervan.

- Teambegeleiders mogen niet schreeuwen.

- Spugen/neus legen op het veld is niet toegestaan; waarschuwen en bij herhaling een kaart. Bewust naar een andere speler is direct rood.

- Komt door het niet naleven van de CoViD-regels de veiligheid van spelers/scheidsrechters in gevaar mag de wedstrijd worden gestaakt.

Na de wedstrijd:

- Geen handen schudden (Ook geen boks, high five, o.i.d).

- Zo snel mogelijk het veld af.

Teams

- Ieder team moet zich aanmelden bij de wedstrijdtafel. Er kunnen namelijk wijzigingen of aanpassingen van regels zijn door Corona 

- Er mag niet binnen voor-, tijdens- of nabesproken worden. Hiervoor zijn aparte locaties op het complex.

- De wedstrijden beginnen per kwartier, dus is het belangrijk dat je goed de begintijd van de wedstrijd bewaakt (zo kunnen druktes verspreidt worden). Ook moeten de twee minuten pauzes goed aangehouden worden.

- Er mag helaas ook niet gedoucht worden. De kleedkamers zijn enkel open voor de keepersspullen.

- Sporters die die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Vriendelijk verzoek om de sportaccommodatie z.s.m. te verlaten. 

- Kom omgekleed naar de club en neem een gevulde bidon mee.

-Check in de dagen voor de wedstrijd (bij THUIS- en UIT-wedstrijden) wat de laatste update is qua regels

Clubhuis en bardiensten

- Tot en met 20 oktober is het clubhuis (bargedeelte) gesloten en komen de bardiensten in deze periode dan ook geheel te vervallen.

- De teams welke staan ingedeeld voor de bardienst op de zondagen ontvangen een aparte mail met uitleg van Irene.

- Let op op zaterdag is het terrein en het clubhuis vanaf 19 uur gesloten, zorg dat de fietsen/auto's buiten het hek worden gezet indien jullie later terug zijn van een uitwedstrijd.

- Op zondag gaat het terrein en het clubhuis open 45 minuten voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd. Vanaf 18 uur is alles gesloten. Haal dus tijdig jullie keepersspullen op en zorg dat fietsen/auto's buiten het hek worden gezet indien jullie later terug zijn van een uitwedstrijd.

Covid Teammanager

- Veel teams hebben al gereageerd en een contact persoon doorgegeven. Aan de andere teams de vraag om UITERLIJK donderdag 1 oktober een Covid- contactpersoon op te geven.  Indien we geen aanmelding krijgen zullen we de teammanager of aanvoerder contactpersoon maken en ontvangen zij uiterlijk vrijdag de taakomschrijving: 'wat te doen bij thuis wedstrijden'.

- De KNHB heeft een pagina met veelgestelde vragen opgesteld. Deze vragen sluiten aan op het geldende sportprotocol. Vanzelfsprekend passen zij deze pagina aan wanneer de actualiteit daar aanleiding toe geeft.