Ring Pass Delft
Jongste jeugd competitie 

Op deze pagina staan de volgende onderwerpen: 


De Jongste Jeugd wedstrijden zijn ingedeeld in 4 speelperioden: 1ste, 2de, mid-winter en 3de periode.
De wedstrijdsecretaris JJ maakt iedere periode een schema van alle wedstrijden. Het is mogelijk een overzicht van alle wedstrijden over een speelperiode van je eigen team te selecteren op de Ring Pass website door naar de pagina van je team te gaan (link naar de teams pagina).

De speeltijden moeten uiterlijk de maandagavond voor het speelweekend bekend zijn in de standenmotor. Vaak zijn nog niet alle ‘uit’-wedstrijd tijden bekend aan het begin van elke speelperiode. Zodra de tijden door de desbetreffende club zijn ingevoerd, komen deze zowel in standenmotor als op de RP-site te staan. Controleer altijd de maandagavond vóór het speelweekend of de tijden niet zijn veranderd. Dit kan ook gelden voor de ‘thuis’-wedstrijden.

Als coach levert u een bijdrage aan de sportieve opvoeding van kinderen. De taken van een coach lopen erg uiteen. Deze kunnen worden samengevat tot:

1. Wedstrijdbegeleiding
2. Vormende taak
3. Organisatorische taak

De coach begeleid het team in het hockeyspel, maar ook bij de sociale vaardigheden daarom heen.
Zoals het bedanken van een scheidsrechter, sportiviteit tijdens en na de wedstrijd en het opruimen van de velden.

Door de jongste jeugd in hun eigen taal te benaderen krijgt u een sterke band met elkaar. Ze respecteren u als coach en luisteren aandachtig naar de voorbespreking, aanwijzingen in het veld en de nabespreking. Het belangrijkste doel van het coachen op dit niveau is om het hockeyen voor de kinderen leuk, stimulerend, interessant en leerzaam te maken.

De organiserende taken van de coach zijn onder andere:
- afspraken maken voor het rijden naar wedstrijden
- invullen wedstrijdformulier
- 1e aanspreekpunt wanneer kinderen niet kunnen spelen
- overleg met lijn coördinator

De coach zal gezocht worden bij de ouders van de kinderen die in het team spelen.

 

Hockeyclub Ring Pass heeft er voor gekozen ouders van de kinderen die in het team spelen te verplichten deze taak op zich te nemen. Hierdoor wordt de betrokkenheid van ouders vergroot en dit is in het belang van de ontwikkeling en veiligheid van de kinderen. Het speelveld is zo klein en het spelersaantal zo gering dat één spelleider of twee spelleiders in het veld voldoende is om het hele gebeuren te regelen. De spelleider is geen scheidsrechter!! Het is dus ook niet nodig dat de spelleider zelf een hockeyachtergrond heeft.

Hij/zij is iemand die gevoel heeft voor het spelniveau en de sfeer waarin deze partijtjes gespeeld dienen te worden. Als spelleider zorg je voor het in goede banen lopen van de wedstrijd.
Het verdient aanbeveling om per team twee vaste spelleiders te benoemen (niet zijnde de coach) die alle thuiswedstrijden van dat team leiden. Bij de F-jeugd, waarin wordt gespeeld in twee drie-tallen, zijn altijd twee spelleiders per thuiswedstrijd nodig. Bij de E-jeugd, waarin in 6 of 8-tallen wordt gespeeld, zijn twee spelleiders raadzaam, zodat zij elkaar kunnen vervangen indien nodig. De HCJJ voorziet in het begeleiden van de spelleiders door middel van informatie bijeenkomsten en op aanvraag van spelleiders zelf.

De spelleider draagt een oranje windjack tijdens de wedstrijd die voor de wedstrijd opgehaald kan worden bij de wedstrijdtafel. Elk team beschikt over eigen fluitjes en een stopwatch die aan het begin van het jaar door de lijncoordinator uitgedeeld worden.

De uitgebreide spelregels voor de Jongste Jeugd competitie staan op de KNHB website:
Spelregels 3-tallen
Spelregels 6-tallen
Spelregels 8-tallen

Bij de competitie horen ook de wedstrijdformulieren, deze formulieren zijn te verkrijgen bij de wedstrijdtafel. Als er thuis gespeeld wordt moeten onze coaches deze ophalen en zorgdragen dat deze zorgvuldig en volledig ingevuld worden. Bij twijfel kan de wedstrijdtafel geraadpleegd worden. Onvolledig of slordig ingevulde formulieren zorgen voor onnodig veel werk voor de wedstrijdsecretariaten van de clubs die de resultaten moeten verwerken voor de KNHB.

Het wedstrijdformulier bestaat uit 3 bladzijden.
 • Het 1ste blad (oranje) is voor de bond; die sturen wij (het wedstrijd secretariaat) op.
 • Het 2de blad is voor de wedstrijdsecretaris van het ontvangende team; wij dus als wij thuis spelen.
 • Het 3de blad is voor de wedstrijdsecretaris van het bezoekende team; wij dus als wij uit spelen.

Dit betekent dat bij:
 • "Thuis”-wedstrijden de coach het 1ste (oranje) en het 2de blad (witte doorslag) volledig invult en daarna inlevert inleveren in de wedstrijdformulieren-bus, het 3de blad gaat dus mee met de tegenpartij.
 • "Uit”-wedstrijden de coach het 3de blad mee krijgt van de tegenpartij en deze inlevert in de wedstrijdformulieren-bus bij Ring Pass.

De uitslagen zijn belangrijk voor de KNHB. De bond wil van alle clubs zowel van de thuis- als de uit-wedstrijden de uitslagen weten. De wedstrijdformulieren dienen vóór zaterdagmiddag 18:00 in de wedstrijdformulieren-bus bij Ring Pass te worden ingeleverd.

Lukt het een keer niet om het "uit”-wedstrijdformulier vóór zaterdag 18:00 in te leveren, mail de uitslag dan naar [email protected] en doe het formulier later alsnog in de wedstrijdformulieren-bus.

Omdat er op de competitie dagen de hele dag door wedstrijden gespeeld worden is het belangrijk dat de wedstrijden op tijd beginnen. Voor de jongste jeugd wedstrijden gelden de volgende speeltijden. Indien een wedstrijd niet op tijd kan beginnen moet de wedstrijdtijd aangepast worden zodat de volgende wedstrijd weer op tijd kan starten.

Categorie
3-tal
6-tal
8-tal

Vanaf 6-tal hockey wordt er met een keeper gespeeld. 1e jaars E hebben niet standaard
handschoenen nodig omdat de bal dan nog niet hoog mag, 2e jaars E wel. Op woensdagmiddag wordt keeperstraining gegeven voor de keepers die op zaterdag moeten keepen. Beleid is geen vaste keeper maar rouleren.

Indien een een kind niet kan deelnemen aan een wedstrijd is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt doorgegeven aan de coach. Als het team niet compleet is neemt de coach contact op met de lijn coordinator om een oplossing te vinden. Kinderen uit andere teams mogen invallen indien zij in dezelfde leeftijdscategorie spelen of in een lagere leeftijdscategorie. Wanneer een team niet naar de wedstrijd komt kan de KNHB het team een boete opleggen.

Indien op vrijdagavond of zaterdagochtend blijkt dat de gesteldheid van de velden zo slecht is dat er op zaterdag-ochtend niet gespeeld kan worden, wordt de bezoekende vereniging op de hoogte gesteld. Daarnaast wordt er een nieuwsbericht geplaatst op de Ring Pass website. De coaches van de thuisspelende teams zullen ook per telefoon geïnformeerd worden.

Bij afgelastingen van trainingen op woensdagmiddag wordt er uiterlijk om 16:00 een nieuwsbericht geplaatst op de website.

Aan het eind van de competitie wordt er door de KNHB een afsluitend toernooi georganiseerd voor de E-teams. De Jongste Jeugd Dag is een verplicht onderdeel van de competitie. Alle E-teams zijn hiervoor automatisch ingeschreven. Het inschrijfgeld wordt door Ring Pass betaald.
Daarnaast worden alle E en F teams ingeschreven voor één ander toernooi. De lijncoordinator informeert de teams waar en wanneer er gespeeld gaat worden. De kosten worden ook door Ring Pass betaald.

De wedstrijden worden gespeeld in officieel Ring Pass Tenue, als er een uit-wedstrijd gespeeld wordt tegen een club met een vergelijkbaar tenue, is het de bedoeling dat het uit-spelende team een ander shirt draagt. Officieel is dat dan een rood shirt, maar het mag ook een wit shirt zijn, zolang het maar een afwijkende kleur heeft en iedereen hetzelfde aan heeft. Maak hier afspraken over binnen het team welk kleur shirt je dan meeneemt. Het is sowieso altijd fijn om een extra shirt in andere kleur standaard mee te nemen ook als je thuis speelt, mocht de tegenstander er niet aan hebben gedacht.

Hieronder een rijtje van de clubs die een vergelijkbaar tenue hebben:
 • Bodegraven: lichtblauw shirt – grijs broek/rok
 • Forescate: lichtblauw shirt – donkerblauw broek/rok
 • HGC: lichtblauw shirt – zwart broek/rok
 • Noordwijkse: lichtblauw shirt – donkerblauw broek/rok
 • Voorne: lichtblauw shirt – donkerblauw broek/rok
 • Waddinxveen: lichtblauw shirt – donkerblauw broek/rok
 • Westland: kobaltblauw shirt - kobaltblauw broek/rok

In de winter kan het erg koud zijn, ook dan moet het tenue zichtbaar blijven, onder het shirt kan je een t-shirt met lange mouwen en onder de korte rok/broek een maillot of thermisch ondergoed dragen.
 
 
 
Instagram